Növesszen szakállat AZ ÖN ARCA ÉS SZAKÁLLA ÖSSZETARTOZIK!

A titka annak, hogy ne kelljen túl sok időt a szakáll ápolásával, a rend-sze-res-ség! Ha nem törődik vele, gyorsan látható eredménye lesz.

Ezért lehetőség szerint 2 naponta formálja meg egy picit tükör előtt. Az éppen kézben tartott elektromos vágógép (leginkább a szakállvágó) és fésű segítségével: nyugodtan nézze át, finoman fésülje ki, majd precízen vágja le... 5 perc, ennyi bőven elég!

Ez a rendszeres karbantartás nagyon sokat jelent. Még nagyobb kényelmet ér el, ha naponta hidratálja a bőrét és a szakállát krém alkalmazásával.

Biztosan rendelkezésére áll a tökéletes elektromos borotva vagy vágógép?

A megfelelő vágás útmutatója

Felkészülni!

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy megvan-e minden szükséges felszerelés: elektromos vágógép, melyet első használat előtt legalább 8-12 órán keresztül töltött, és a tartozékai, egy olló, fésű, törülköző és tükör. Minden készen áll? Mielőtt bekapcsolná a vágógépet, ismerkedjen meg a konkrét termék használati útmutatójával és tartsa be az utasításokat.

Fésű toldóelem kiválasztása

A vágógép pengéire felhelyezhető fésű toldóelem a vágás hosszának beállítására szolgál. Milyet válasszon? Kezdő borbélyként ne kockáztasson, válassza a legnagyobb méretet.

A formázás első fázisát követően kipróbálhatja a következő toldóelemet, és idővel kiderül, melyik a legjobban Önhöz illő. Egyes vágógépek állítható fésűvel rendelkeznek. Nagyon praktikusak, mivel egyetlen gomb segítségével állíthatja a vágás hosszát anélkül, hogy cserélgetnie kellene a toldóelemeket.

A konkrét modelltől függően a hajvágóknál a vágás hossza 3 és 45 mm közötti, míg a szakállvágóknál 0,5 és 25 mm közötti.

 • Grow_a_beard_5min_HU.jpg
 • Grow_a_beard_as.a.novice_HU.jpg
 • growbeard_icon1.png

  Beállítás

  1

 • growbeard_icon2.png

  Beállítás

  2

 • growbeard_icon3.png

  Beállítás

  3

 • growbeard_icon4.png

  Beállítás

  4

 • growbeard_icon5.png

  Beállítás

  5

 • growbeard_icon6.png

  Beállítás

  6

 • growbeard_icon7.png

  Beállítás

  7

A konkrét modell függvényében a vízálló szakállvágót vagy a vizes és száraz vágásra szolgáló vágógépet zuhany alatt is használhatja. Az alapelvek azonosak a hajvágó elveivel. Precízen, nyugodtan és egyenletesen!

Az elektromos vágógépet a szakáll növésével ellentétes irányban használja. Válassza ki a hozzávetőleges hossznak megfelelő fésű toldóelemet, és próbálja ki a szakáll kevésbé kitett részén. Szükség esetén folytassa kisebb toldóelemek kiválasztásával.

A szakállat tökéletesítse a fülek és halánték körüli levágással pici, finom olló segítségével. Ha a közkedvelt 3 napos borosta hatást szeretné elérni, állítsa a fésű toldóelemet 3 mm-re. Ha valamelyik testrészén szeretne teljesen megszabadulni a szakálltól és a szőröktől, ne használjon toldóelemet, és a bőrt közvetlenül borotválja. A legtöbb vízálló vágógépet az egész testen használhatja.

Az elektromos haj- és szakállvágók és borotvák minimális karbantartást igényelnek.

Az akkumulátoros modelleknél ne felejtse felváltva használni a töltési és merítési ciklusokat. Minden egyes használat után alaposan tisztítsa meg a vágófejet egy kis kefe segítségével. Ezzel megakadályozza a szőrök felgyülemlését a vágógépben és a hatékonyság csökkentését. Minden egyes használat után kenje be a pengét a tartozék kenőanyaggal.

A szakáll jó hatással van az egészségre

A Radiation Protection Dosymetry szaklap tanulmánya szerint a szakáll képes elnyelni az UV-sugárzás 90–95%-át.

Ki gondolta volna, hogy a szakáll védi az arcot a túlzott leégéssel és a bőr öregedésével szemben? És ez még nem minden! A szakáll védelmet nyújt a megfázással és a bacilusokkal szemben.

Télen pedig még melegít is! Már nem kell csősálat hordania!

A szakáll elsősorban imázs és stílus kérdése, de gyakran elfelejtjük, hogy bizonyos külső sérülésekkel szemben is véd.