A minőségi VÁGÁS TITKA

Mivel kár lenne befejezetlen vágást hagyni maga után a lemerült akkumulátor miatt, ne hanyagolja el a vágás előtti előkészületeket sem.

A vágás megkezdése előtt ellenőrizze a következőket:

1. Az akkumulátor feszültsége, szükség esetén töltse fel.

2. Kezdés előtt mosson hajat és szárítsa meg a kívánt végleges vágás irányába.

3. Ruházatát takarja le - tegyen a vállára egy törölközőt, mint a fodrásznál.

4. Álljon tükör elé, ha saját magának vágja a haját. Ezt csak akkor tegye, ha elegendő tapasztalattal rendelkezik. Ha valaki más vágja az Ön haját, üljön le kényelmesen egy székre. A vágó személynek jó rálátással kell rendelkeznie a fej felső részére és a tarkóra.

Lazuljon el és minden simán fog menni!

Mit hogyan tegyek: Hajvágás lépésről lépésre

A minőségi vágás titka a vágógép koponyához való helyezése derékszögben úgy, hogy a fésű fogai enyhén felfelé emelkedjenek. Fontos, hogy a haj növési irányával ellentétesen vágjon. A „hagyományos“ hajvágás legelterjedtebb módja a két fésűméret használata.

Pl. kezdi a leghosszabb fésűvel, majd folytatja egy rövidebbel a nyaknál és az oldalakon. Hajvágás közben az elektromos vágógépnek mindig mozgásban kell lennie.

Tartson gyakran szünetet, hogy átfésülhesse a haját és megnézhesse, milyen munkát végzett. Szükség esetén egyenesítse le a hajat.

Vágás közben a finom szőrszálak és szakállszőrök lassíthatják a vágógépet. Ilyen esetben kapcsolja ki a vágógépet, és egy kiskefe segítségével tisztítsa meg a nagyobb hajszálaktól.

Végül ollóval finomítsa a frizurát a fülek, nyak és a pajesz környékén. Ne felejtse el a legkisebb fésű toldóelem segítségével levágni a szokatlan helyeken, pl. a nyakon növő apró szőrszálakat.

A tökéletességet imádók az orrszőr- vagy többfunkciós vágóval eltávolíthatják az orr- és fülszőröket is.
Az ápolt külső garantált!

Különleges esetek: hosszú hajnál csak nagyobb toldóelemet, és a hajvágóval együtt fésűt is használjon.
Vizes haj vágásakor nincs szükség fésű toldóelemre.

Az elektromos haj- és szakállvágók és borotvák csupán minimális karbantartást igényelnek. Az akkumulátoros modelleknél ne felejtse felváltva használni a töltési és merítési ciklusokat. Minden egyes használat után alaposan tisztítsa meg a vágófejet egy kis kefe segítségével. Ezzel megakadályozza a szőrök felgyülemlését a vágógépben és a hatékonyság csökkentését. Minden egyes használat után kenje be a pengét a tartozék kenőanyaggal.