ROWENTA PURE AIR GENIUS PU3080F0

PURE AIR GENIUS PU3080F0
Lélegezzen könnyedén!

Ég veled allergia, légy üdvözölve tiszta levegő! A Pure Air Genius légtisztítónak köszönhetően végre szabadon lélegezhet: a Rowenta csendes, környezetbarát légtisztítója a kiváló hatékonyságú, Allergy+ szűrőt tartalmazó szűrőrendszerrel képes mindössze 4 perc* alatt kiszűrni a levegőből az allergének és az apró szennyeződések akár 99,99 %-át. A mobiltelefonhoz és a szennyeződés érzékelő szenzorokhoz történő kapcsolódás funkciónak köszönhetően automatikusan alkalmazkodik az otthonában lévő levegő minőségéhez, a levegő maximális mértékű szűrésének érdekében, éjjel és nappal. * 10 m² alapterületű helyiségre számítva

Referencia szám : PU3080F0

*in Speed 2 on birch allergen, external test realized in Dec 2019

*in Speed 2 on birch allergen, external test realized in Dec 2019

*in Speed 2 on birch allergen, external test realized in Dec 2019

A termékelőnyei

Légtisztító Rowenta Pure Air Genius: Lélegezzen könnyedén!

Az allergia és a légzési nehézségek az otthonában már a múlté! A Rowenta márkájú Pure Air légtisztítónak köszönhetően nyugodtan és azzal a tudattal lélegezhet, hogy a levegő az otthonában biztonságos és tiszta. Erről a hatékony négylépcsős, nagy hatékonyságú szűrőrendszer gondoskodik, amely az allergének és az apró szennyeződések akár 99,99 %-át is eltávolítja a levegőből, beleértve a formaldehidet is, és mindössze 4 perc alatt megtisztítja a levegőt*. Az intelligens rendszer az integrált részecske- és szag érzékelők segítségével észleli a levegőben lévő szennyeződéseket és ennek megfelelően automatikusan módosítja a szűrési sebességet. Ez a légtisztító környezetbarát dizájnnal készült, amely csupán egy LED izzó energia fogyasztásának megfelelő áramot fogyaszt. Az otthoni légtisztító a legkisebb szűrési sebesség mellett rendkívül csendesen üzemel, amely zavartalan alvást biztosít a készülék éjjeli használatánál. A mobilalkalmazásnak köszönhetően valós időben ellenőrizheti a levegő minőségét bel- és kültérben, figyelemmel kisérheti a kiszűrt szennyeződések mennyiségét, távkapcsolattal kezelheti a készüléket és megtervezheti annak bekapcsolását. * 10 m² alapterületű helyiségre számítva

Műszaki paraméterek / összehasonlítás

TECHNOLÓGIA
Termékek típusa Légtisztító  
Technológia típusa Szűrés  
TELJESÍTMÉNY
Sebességfokozatok száma 4  
KÉNYELMI FUNKCIÓK
Időzítő 1-2-4-8  h
Szűrőcsere jelzőfény    
Gyermekzár    

Dokumentáció

Gyakori kérdések

Az okostelefon beállításaiban ellenőrizheti, hogy az okostelefon csatlakozik-e az otthoni Wi-Fi-hálózathoz. Az otthoni Wi-Fi-hálózatnak internetkapcsolattal kell rendelkeznie.
Ha az eszközön ki van kapcsolva a Wi-Fi funkció, aktiválnia kell ahhoz, hogy a „SEB_accessPoint” nevű Wi-Fi-hálózat sugárzása megkezdődjön.

A Wi-Fi aktiválása:
• Nyomja meg a Wi-Fi gombot 3 másodpercig.
• Ekkor sípoló hangot hall, és a Wi-Fi gomb gyorsan villogni kezd.

Ha a termék nem csatlakozási módban van, aktiválnia kell a Wi-Fi módot:
• Nyomja meg egyszerre a gyermekzár gombot és a Wi-Fi gombot, és ha sípoló hangot hall, akkor a Wi-Fi funkció be van kapcsolva.
• A sugárzás aktiválásához nyomja meg a Wi-Fi gombot.
Végezze el újra a párosítást: az alkalmazásban lépjen a „My Profile” (Saját profil) > „My appliance” (Saját készülék) > „Add a product” (Termék hozzáadása) menüpontba. Ekkor elindul a párosítási folyamat.
Annak érdekében, hogy okostelefon észlelni tudja a körülvevő Wi-Fi-hálózatot, az alkalmazásnak a Google által megkövetelt helymeghatározási engedélyre van szüksége. Ha nem adja meg ezt az engedélyt, az okostelefon nem fogja megtalálni a terméket, és nem tudja folytatni a párosítást.
Ezeket az információkat a Rowenta/Tefal nem tárolja el.
A tartózkodási helyre vonatkozó engedély segítségével a kültéri levegő minőségével és a pollen-információkkal kapcsolatban is tájékoztatni tudjuk.
Az alkalmazás beállításaiban kapcsolhatja be újra.
Kövesse az alábbi 2 utasítást:

1) Engedélyezze a tartózkodási hely megosztását az alkalmazás beállításaiban:
• Nyomja meg a „Go to settings” (Ugrás a beállításokhoz) gombot, majd aktiválja.

2) Aktiválja a tartózkodási helyet a Google számára a telefon globális beállításaiban:
• Lépjen a telefon beállításaihoz.
• Írja be a „location” (hely) kifejezést a keresőbe, majd lépjen ehhez a szakaszhoz.
• Aktiválja a tartózkodási helyet (ON).
• Ha kiválaszthatja a helymeghatározási módot, válassza a „High accuracy” (Nagy pontosságú) lehetőséget.

• Pontos információk beszerzése a Pure Air Genius részéről a háztartás levegőminőségével kapcsolatban.
• Információk beszerzése a kültéri levegő minőségéről, valamint a pollen-információkról, az Ön által meghatározott hely szerint.
• A Pure Air Genius be- és kikapcsolása az alkalmazáson keresztül: ha okostelefonján van internetkapcsolat, bárhonnan vezérelheti termékét.
• Ütemezések készítése a Pure Air Genius számára.
• A szűrők állapotának ellenőrzése. Értesítést kap a szűrő cseréjének szükségességéről, amit időveszteség nélkül, online megvásárolhat.
• Megtudhatja, hogy a Pure Air Genius mennyi szennyeződést szűrt ki az otthonában – a mennyiséget a rendszer átváltja arra a számra, hogy hány darab cigarettát lélegzett volna be.
A kezdőlap 4 különböző részből áll:1) Kültéri információk:
Az alkalmazás információkat nyújt a kültéri levegő minőségéről, valamint a pollen-információkról, az Ön által meghatározott hely szerint. ehhez Ön vagy elfogadja a geolokalizációt, vagy kiválasztja a város nevét az alkalmazásban.

2) Beltéri információk:
Az alkalmazás valós idejű információkat nyújt a beltéri levegő minőségéről, közvetlenül a Pure Air Genius rendszeréből származó adatok alapján.
A termék egy érzékelője a levegő minőségét méri. Rendszeresen küld információkat az alkalmazásnak a felhőn keresztül.

3) Távvezérlés:
Az alkalmazásban szereplő gombokkal be- és kikapcsolhatja a készüléket, illetve módosíthatja az energiagazdálkodási és a világítási módot.

4) Navigációs sáv:
A navigációs sávban az alábbi információk jelennek meg.
• My Air: a fő kezdőlap.
• My Profile (Saját profil): jogi információk, GYIK, vevőszolgálati információk, és a fiók beállításainak módosítása.
• Sceduling (Ütemezés): a tisztítási rutin beállítása az ütemezés szerint.
• Filters (Szűrők): a szűrő állapotának megtekintése és csereszűrők online vásárlása.
• Learn (Tanulás): a termék által kiszűrt szennyezés mennyiségének megjelenítésére és a szennyezés különböző forrásainak megismerése.
A kör öt részből áll, és a színek erőssége a szennyezés legalacsonyabb értékétől a legmagasabbig halad. A kör színei ugyanazon elvet követik, mint a LED-fények színezése.
A beltéri levegőminőséggel kapcsolatos információk az alkalmazás kezdőlapjának központjában találhatók. Az adatok közvetlenül a részecske- és gázérzékelőből származnak.


A beltéri levegő minősége két részből áll: ezek a részecskék és allergének, valamint a gáz és a VOC (illékony szerves vegyületek).


Az egyes részek szennyezettségi szintjét színes körök és numerikus számok magyarázzák.
A számadatok a levegőminőségi indexre (AQI) vonatkoznak, amely a környezeti levegő szennyezőanyag koncentrációját jelöli.
A kültéri levegő minőségére vonatkozó információk az alkalmazás kezdőlapjának tetején találhatók. Leírja a város földrajzi helyének levegőminőségét és a városban található pollenszintet.


A kültéri levegő minősége tartalmazza az összes információt a kültéri részecskékről és allergénekről, a gázokról és az illékony szerves vegyületekről (VOC), valamint a pollenekről.

Részecskék és allergének:
Ez a rész a szálló porral kapcsolatos információkat tartalmazza (PM 2,5 és PM 10).
A szennyezés szintje színes körrel és számadatokkal is ábrázolva van.


Gázok és VOC:
Összefoglalja a szennyezés mértékét a nitrogén-dioxid (NO2) és az ózon (O3) alapján.


Pollenek:
tartalmazza a 4 pollenfajta, például a nyír, a fű, az olíva és parlagfű összes információját.
A szennyezés szintje az egyes pollenfajták esetében színes körrel és számadatokkal is ábrázolva van.
A NAB-skála, azaz a Nemzeti Allergia Hivatal skálája a legismertebb skála a pollenszint mérésére a világon.

Igen, ez lehetséges. Az új felhasználónak le kell töltenie a Pure Air alkalmazást. Miután párosította a terméket az otthoni Wi-Fi-hálózattal, az új felhasználó az alkalmazásban látható utasítások követésével párosíthatja a terméket. A párosítási folyamat rövidebb lesz, mivel a termék már csatlakozik az otthoni Wi-Fi-hálózathoz.
A készülék párosításának megszüntetéséhez 2 módszer közül választhat:
• Törölje a készüléket az alkalmazáson keresztül.
• Állítsa alaphelyzetbe a készüléket.
Ne felejtse el csatlakoztatni a hálózati kábel csatlakozóját egy megfelelő feszültségű elektromos aljzathoz, majd nyomja meg a be/ki gombot és válassza ki a kívánt funkciót.
Válassza ki a megfelelő üzemmódot.
Ellenőrizze a szűrők tisztításának és cseréjének gyakoriságát. Ha szükséges, tisztítsa meg/cserélje ki a szűrőket.
A karbantartási munkák elvégzése előtt kapcsolja ki a légtisztítót a be/ki gombbal (1).
A termék felületét nedves ruhával tisztítsa le.

A szűrőcserére vonatkozó jelzőfény (7) akkor világít, amikor a szűrőket ki kell cserélni, a mobilalkalmazásban pedig ekkor egy értesítés jelenik meg.

Amikor a szűrőcserére vonatkozó jelzőfény (7) felgyullad, a mobilalkalmazásból megtudhatja, hogy melyik szűrőt kell kicserélni. Ha két szűrőt kell kicserélni, egyenként cserélje ki őket. A második szűrőt csak az első cseréje és visszaállítása után cserélje ki.


A szűrők tisztításának/cseréjének gyakorisága:


Ezek az adatok olyan teszteken alapulnak, amelyek során a légtisztítót napi 8 órán át csendes üzemmódban használták. Előfordulhat, hogy a levegő minőségétől és a légtisztító használatának gyakoriságától függően gyakrabban kell cserélnie a szűrőket.
Az előszűrő az egyetlen szűrő, amelyet a vízzel történő tisztítás után újra lehet használni.
A „2in1 Active Carbon & Allergy+” és a „NanoCaptur +” szűrőket nem lehet tisztítani és újból használni, ezért őket soha ne mossa le vízzel. Ezeket az élettartamuk végén ki kell cserélni.
Hajtson végre visszaállítást.
Ha a szűrőt annak élettartama vége előtt cseréli, nyomja meg a mód gombot (2) 3 másodpercig a szűrő beállításainak visszaállításához.
A szennyeződés-érzékelők tisztítása előtt feltétlenül kapcsolja ki, húzza ki a készülék dugóját a konnektorból, és kövesse az alábbi javaslatokat:

1. Puha kefével vagy kendővel tisztítsa meg a levegőbe- és kimenetet.
2. Nyissa fel a készülék bal oldalán található érzékelő fedelét.
3. Enyhén nedvesítsen meg egy vattacsomót, és távolítsa el a port a lencséről, illetve a bemeneti/kimeneti nyílásból. Törölje szárazra egy pamut törlőkendővel.
4. Tisztítsa meg az érzékelőt puha kefével vagy porszívóval.FONTOS:
Soha ne használjon mosószert vagy fémtárgyat az érzékelők tisztításához.
Az érzékelők hatékonysága csökkenhet, ha nem tisztítják őket rendszeresen.
A tisztítási gyakoriság a készülék működési környezetétől függően eltérő lehet. Poros környezetben történő használat esetén az érzékelőket gyakrabban tisztítsa meg.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Ha a megadott idő a jelenlegi időpontnál korábbi, alapértelmezés szerint a termék a következő napon indul el.
Kérjük, ellenőrizze a következő elemeket:

1) 5 GHz?
Lehet, hogy okostelefonja 5 GHz-es hálózatot használ, és a termék nem tudja észlelni.
Megoldás:
Az okostelefon maradhat az 5 GHz-es hálózaton, de a terméket 2,4 GHz-es hálózathoz kell csatlakoztatnia. Ezért a termékhez itt válasszon egy 2,4 GHz-es hálózatot. A párosítás akkor is működni fog, ha visszatér az 5 GHz-es hálózatra.

Megjegyzés:
- Győződjön meg arról, hogy az internetes modem 2,4 GHz-es, vagy olyan kétsávos útválasztó, amelyet a 2,4 GHz támogatásra konfiguráltak. A termék nem támogatja az 5 GHz-es sávot.
- Hogyan tudom meghatározni, hogy a router a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es sávot, vagy mindkettőt támogatja?Időnként, amikor elérhető a kettős sáv, 2 különböző hálózat áll rendelkezésre, amelyeknek az elnevezése például „mynetwork24”, „mynetwork24GHz” vagy „mynetwork2-4” lehet.


2) Rejtett SSID?
Ha a hálózat „rejtett”, akkor kézzel írhatja be az SSID-t (hálózati nevet), az „Enter SSID” (SSID megadása) megnyomásával.
Kérjük, ellenőrizze a következőket:
• Az okostelefon elég közel van a termékhez?Ha túl messze van, az okostelefon nem fogja észlelni a termék Wi-Fi-sugárzását.
• Megnyomta a Wi-Fi gombot?A Wi-Fi-hozzáférési pont néhány perc után leállítja a sugárzást.
• A Wi-Fi gomb villog?Ha nem, nyomja meg ismét 3 másodpercre a Wi-Fi-hez.
• Próbálja újra a párosítási folyamatot.

Ha ellenőrizte a fenti pontokat, és továbbra is blokkolva van, kérjük, tegye a következőt (a termék alaphelyzetbe állítása):
1) A terméket kapcsolja be, majd nyomja meg egyszerre a „Mode” (Mód) és a „WiFi” gombot. Ekkor sípoló hangot kell hallania, és a készülék automatikusan kikapcsol.
2) Húzza ki a terméket a hálózati csatlakozóból, várjon 1 percet, majd csatlakoztassa újra.
3) Kapcsolja be a terméket és nyomja meg a Wi-Fi gombot a hozzáférési pont sugárzásához.
4) Lépjen a telefon beállításaiba, és győződjön meg arról, hogy látható-e a „SEB_accessPoint” nevű Wi-Fi-hálózat (képernyőképet lásd alább).
5) Válassza ki a „SEB_accessPoint” nevű hálózatot.
• Ha telefonja automatikusan csatlakozik, kérjük, „távolítsa el” ezt a hálózatot a már regisztrált Wi-Fi-hálózatok listájáról. A művelet után ellenőrizze, hogy a „SEB_accessPoint” továbbra is jelen van-e a telefon Wi-Fi-listájában.
• Ha a telefon jelszót kér, törölje azt. Ez jó jel, mivel azt jelenti, hogy az alkalmazás képes lesz kezelni ezt a részt.
6) Lépjen vissza az alkalmazásba, és indítsa újra a párosítási folyamatot.Megjegyzés: Bizonyos okostelefonok esetén, miután csatlakozott a termék Wi-Fi-hálózatához („SEB_accessPoint”), egy üzenet jelenhet meg, amely megkérdezi, hogy ebben az internetkapcsolat nélküli hálózatban szeretne-e maradni. Ezen a ponton ez normális, mivel éppen csatlakozik a termékhez, és azon nincs internetkapcsolat. A termék helyreáll, miután a termék csatlakozott az otthoni Wi-Fi-hálózathoz. Ezért kérjük, válaszoljon erre a kérdésre, hogy továbbra is csatlakoztatva maradjon a hálózattal.
Ellenőrizze, hogy a termék Wi-Fi gombja folyamatosan világít-e vagy villog-e.
Ha folyamatosan világít, akkor a termék megfelelően van csatlakoztatva az otthoni Wi-Fi-hez, de a felhő nem tudta társítani a fiókjához. Kérjük, később próbálja újra.

Ha továbbra is villog, akkor a termék nincs csatlakoztatva az otthoni Wi-Fi-hálózathoz. Ebben az esetben ellenőrizze a következő elemeket:

Internet-kapcsolat:
- Az otthoni Wi-Fi-hálózat rendelkezik internet-kapcsolattal?
- Ha az otthoni Wi-Fi-hez proxyra van szükség az internet eléréséhez, a párosítás nem fog működni.

Wi-Fi:
- A helyes otthoni Wi-Fi-hálózatot választotta ki?
- Helyesen írta be az otthoni Wi-Fi-jelszót?(Az otthoni Wi-Fi-jelszó maximális hossza: 64 karakter).
- Nem megfelelő SSID-t adott meg?
- Kézzel adta meg az 5GHz-es Wi-Fi nevét?A termék a 2,4 GHz-es hálózattal kompatibilis, az 5 GHz-es frekvenciával nem kompatibilis.
- A telefon nincs nem túl messze az otthoni Wi-Fi-hálózattól/terméktől?
- A termék nincs nem túl messze az otthoni Wi-Fi-hálózattól/terméktől?
- Előfordulhat, hogy kompatibilitási probléma lépett fel: kérjük, ellenőrizze a listát.


Ha ellenőrizte ezeket az elemeket, és a párosítás továbbra sem működik, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati szervizzel.
Kérjük, ellenőrizze az otthoni Wi-Fi-hálózat internet-kapcsolatát. Ha nincs probléma az internetcsatlakozással, kérjük, húzza ki a készüléket, és 1 perc után csatlakoztassa újra.
Előfordulhat, hogy az érzékelőlencse beszennyeződött. Ebben az esetben tisztítsa meg az érzékelőlencsét.
Ellenőrizze, hogy mikor tisztították meg és cserélték utoljára a szűrőket, és szükség esetén cserélje vagy tisztítsa meg őket.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Amennyiben úgy gondolja, hogy egy alkatrész hiányzik, kérjük, hívja az Ügyfélszolgálatot és mi segítünk megtalálni a megfelelő megoldást.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.
Igen, nyomja meg egyszerre a gyerekzárat és a Wi-Fi gombot, ekkor hangjelzést fog hallani. Ezzel be- vagy kikapcsolja a Wi-Fi funkciót.
A 3 LED-es lámpa öt szín alapján jelzi a levegő minőségét: